Stárneme spolu je projekt finanční podpory veterinární péče pro psy a kočky patřící seniorům ve finanční tísni.

Vlastnit psa nebo kočku má pozitivní vliv na kvalitu života, jak už prokázaly i vědecké studie. Stejně jako jejich majitelé však i psi a kočky mohou trpět zdravotními problémy, které vyžadují nákladnou veterinární péči. Někdy se tak může stát, že ačkoliv by majitel rád dopřál svému věrnému čtyřnohému příteli vše, co potřebuje, je tato péče mimo jeho finanční možnosti.

Díky Vancouver Foundation, zprostředkované VSF Canada, má nyní organizace Veterináři bez hranic, z.s. možnost pomoci v Brně a v Liberci s částečným financováním nezbytné veterinární péče pro psy a kočky.

Pro koho je pomoc určena?

  • Je Vám 55 let a více?
  • Pobíráte starobní či invalidní důchod?
  • Majitelé psů: Máte bydliště v Brně-město/Liberci a Váš pes je zde přihlášený?
  • Majitelé koček: Máte bydliště v Brně-město/Liberci?
  • Máte přiznanou jakoukoliv formu sociální podpory nebo jste jinak prokazatelně ve finanční nouzi?

Jste-li potenciálním kandidátem na finanční pomoc, obracejte se prosím se svým případem na níže uvedené kontakty. Každý případ bude posouzen naší komisí a na základě závažnosti sociální či finanční tísně, kterou žadatelé doloží potřebnými dokumenty, a zdravotního stavu zvířete bude stanovena výše finančního příspěvku na veterinární péči. Veřte nám, že pro Váš případ uděláme maximum, ale mějte prosím na paměti, že podpora není nárokovatelná.

Kontakty:

MVDr. Tereza Modrá, tel: 773 677 136, tereza.jelin@gmail.com, koordinátor projektu

MVDr. Barbora Červená, Ph.D., tel: 724 507 426, bara.cervena@gmail.com

Více informací zde